A bowlingot csoportban és egyénileg is lehet játszani. Lényege, hogy tíz mezőt (frame) kell teljesíteni, az első kilenc mezőben két lehetőségünk van a gurításra. Ha a bábukat (pin) egy gurításból letaroljuk – ezt nevezzük strike-nak, akkor a következő két gurítás eredményét a gép automatikusan hozzáadja a tarolás eredményéhez. Abban az esetben, ha másodikra döntjük le a bábukat – ez a spare -, csak a következő gurítás eredménye adódik hozzá pluszban a pontszámokhoz. A game legutolsó, 10 frame-jében strike esetén azonnal legurítjuk a 2 jutalom dobást, spare esetén pedig szintén. A maximális 300-as eredményt 12 egymást követő strike adja.

Az eredmény nyilvántartása, számolása: Ha nem sikerül két dobásból sem levinni az összes (10) bábut, akkor a ledobott bábuk száma adja a mező értékét (un. “nyitott” frame). Spare-nek hívjuk (jele /), ha két dobásból visszük le a 10 bábut. E mezőhöz az ezt követő gurítás eredménye adódik hozzá. Strike-nak nevezzük jele (X), ha az első gurításra ledöntjük mind a 10 bábut. Ilyenkor elmarad a második gurítás. E mezőhöz a következő két gurítás eredménye is hozzáadódik. Ha egy játékos a 10. mezőt is hibátlanul teljesíti, akkor ezt követően kap még egy ún. “bónuszdobást”, mely spare esetén egy, strike esetén pedig plusz két dobást jelent.

Lényegében minden frame-ben 30 pontot lehet elérni, így a 10 mező adja a maximum 300 pontot, amit tehát úgy lehet elérni, hogy a lehetséges 10 kezdő + 2 bónuszdobás mindegyike strike.

Splitről beszélünk akkor, ha az első gurítás után különlegesen nehéz vagy egyáltalán nem vehető állás marad fenn, de az 1-es fa már nem áll.

Érvénytelennek számítanak azok a gurítások, amikor belépünk a pályára, illetve azok, amikor a golyók a pályán kívüli csatornákba (gutter) érkeznek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Pályát foglalni kizárólag telefonon lehet, a pálya nyitvatartási időszakában a 06-70-6215099-es telefonszámon. E-mailben, SMS-ben, Messengeren leírtak alapján nem írjuk be a foglalásokat! Nagyobb rendezvényekre (céges, családi….) a honlapunkon található „árajánlatkérés” űrlap kitöltésével tudnak részletes ajánlatot kérni, de ebben az esetben is érdemes először telefonálni és érdeklődni, hogy az eltervezett időpontban szabadak-e a pályáink.

A bowlingpályára pályánként maximum 5 főt engedünk be. Nagyobb társaságnál a foglalandó pályák számát szíveskedjenek ez alapján kalkulálni. A létszámba szíveskedjenek az esetlegesen nem bowlingozók számát is beleszámítani.

A pályákra utcai cipőben belépni tilos! A játékhoz további költségek nélkül biztosítunk bowlingcipőket, azoknak is, akik ugyan nem játszanak, csak figyelemmel kísérik a többieket. Saját bowlingcipő, világos és tiszta talpú saját sportcipő (nem az, amelyikben érkeztek) használata megengedett, de azt szíveskedjenek a játék megkezdése előtt a recepción megmutatni. Extrém méretű (48-as feletti, vagy 33-as alatti) igényeknél, szíveskedjenek a fent leírtak szerint cipőt hozni magukkal. Ugyan a bowlingcipőket rendszeresen fertőtlenítjük, de elsősorban a nyári („szandálos-papucsos”) időszakban gondoljanak saját zokni vagy harisnya hozatalára is. A bowlingcipőkben az épület fedett részére (beleértve a mosdókat is) ki lehet menni, természetesen az udvarra, vagy akár csak dohányzás alkalmával a bejárati ajtó melletti részre már nem!

Bowlingpályánk elsősorban előzetes telefonos foglalás alapján működik. Természetesen, ha van szabad pálya, nem kizáró ok, ha valaki előre nem foglalt. A foglalásokat, a szabad pályákat és időszakokat mi az alapján tudjuk nyilvántartani, amit Önök nekünk a telefonban mondanak, és ennek ismeretében tudjuk a további foglalásokat beosztani.

Mindkét esetben mindenképpen várunk Önöktől telefonon jelzést. Ennek elmulasztása esetén előfordulhat, hogy másnak kiadjuk a pályát, a teljes távolmaradás esetén pedig az esetleges következő alkalomnál csak előre fizetés esetén tudjuk a pályát a nevükre lefoglalni. A pályák díját minden esetben a foglalás alkalmával mondott pályaszámra és időszakra vonatkozóan kell kiegyenlíteni, kevesebb pálya igénybevétele, késés vagy a játék hamarabb abbahagyása esetén is. A játék időtartamának hosszabbítása természetesen lehetséges, amennyiben erre van szabad pályánk. Ebben az esetben is a kiírt óradíjak érvényesek, arányosan percalapon kiszámolva.

Ugyan a bowling amellett, hogy komoly sport, egy kellemes szabadidős tevékenység is, más néven játék, de szeretnénk itt is felhívni a figyelmüket arra, hogy a bowlingpálya messze nem azonos a játszóházzal! Vannak szabályok, melyeket a saját érdekében kell mindenkinek betartani, ilyen például, hogy a pálya gurítófelületének kezdetét jelző vonal mögé tilos belépni, vagy éppen a golyóliftbe benyúlni, elkerülvén a baleseteket. Kérjük a szülőket, hogy annak figyelembe vételével hozzák el a gyermekeket, hogy nincsen a pályák oldalánál dobássegítő oldalfal, és a legkönnyebb golyónk súlya hozzávetőlegesen 3,5 kg. Szabályunk alapján 6 éven aluli gyerekekkel a létesítmény nem látogatható, 14 év alatt pedig csak szülői felügyelettel. Gyerekszülinapi rendezvény lebonyolítását 10 éven aluli korosztály számára nem vállaljuk! Születésnap megtartásakor a bowlingjáték befejezését követően van mód étkezésre, ajándékosztásra stb…, további költségek nélkül maximum 1 óra időtartamban.

A létesítmény teljes területén csak a helyi büfében vásárolt ételek és italok fogyasztása megengedett! Tekintettel arra, hogy e szabály megszegéséből adódik a vitáink nagy része, melyeket természetesen mi is szeretnénk elkerülni, akár a bowlingjáték lezárását is eredményezheti, ha ezt valaki nem hajlandó betartani!
Rendezvények alkalmával csakis előzetes egyeztetés után, de kizárólag „hivatalos” helyen vásárolt torta behozatala engedélyezett, szükséges azonban az eladási hely által kiállított minőségi tanúsítvány bemutatása. Ebből következően a saját sütésű torta behozatala tilos, ezen kívül bármilyen további aprósüteményeké is!

A bowlingpályákat természetesen számítógép vezérli, melynek elindítását abban az éppen aktuális árkategóriában kell megtennünk. Így ha előzetesen nem jelzik valamilyen kedvezmény igénybevételét (diák, nyugdíjas, partner kártya), azon utólag nincsen lehetőségünk módosítani, még ha a vendég egyébként jogosult is lett volna a kedvezményre.

Bowlingpályánkon természetesen készpénzes, bankkártyás, és mindhárom szolgáltató SZÉP kártyájával történő fizetésre is van lehetőség. Nagyobb rendezvények alkalmával – kizárólag előzetes egyeztetés után – átutalásos fizetésre is lehet mód.